2021 IPC BV - International Pigeon Company

Locatie: IPC BV » Nieuwsberichten archief

AS de club eerst

2 december 2020 

De club eerst  

 

Ad Scharleackens.jpg 

Uit doorgaans goed ingelichte bron kreeg ik een interessant mailtje. Er zou bij een flink aantal liefhebbers onderzoek zijn geweest, in welk kampioenschap ze het meest geïnteresseerd waren. Club, CC, Afdeling, ZLU, Grootmeester, Gouden Duif, provinciaal Nationaal en weet ik wat al niet meer.  'Nationaal' natuurlijk zullen velen denken. Niets is echter minder waar. Dat interesseert zelfs maar zeer weinigen. De overgrote meerderheid voelt zich het meest aangetrokken tot kampioenschappen in de eigen club of CC. Daarmee stelt zich de vraag of het verantwoord is voor dat nationale kampioenschap nog zo veel geld uit te geven.

 

En opnieuw blijkt het belang van een goed functionerende club. De KBDB of de NPO zullen niet zorgen voor bloei of zelfs lijfsbehoud. Dat moet komen van de basis, de club dus. Daar moet het goed zitten en daarbij denk ik vooral aan de sfeer. Vroeger had ik elke maand wel een forum ergens in het land. Wat daarbij op viel was de fantastische sfeer in sommige clubs. Dat waren vooral bloeiende clubs waar de sport leeft. Twee jaar terug begon het echtpaar v d Linden uit Hoogstraten met duiven. Ze kregen er zo veel lol in dat ze op maandag al verlangden naar de vrijdag vanwege de sfeer in het clublokaal. Nu staat er al een reeks hokken achter hun woning.

 

Gelezen  (29-11)

 Gelezen in een reportage over een redelijk goed liefhebber: ‘Zelf kuren zal ik nooit doen. Ik luister naar de dierenarts. Dat is de man van de wetenschap. Die heeft er voor gestudeerd.’ De man bedoelt het goed, maar…

 

‘Man van de wetenschap?’

 

'Er voor gestudeerd?’ Waarvoor dan? In hun studies worden toekomstige dierenartsen niet een minuut onderricht over duiven of duivenziektes. Helemaal niets krijgen ze mee. De conclusie is duidelijk. Die mensen moeten zich zelf bekwamen. Dat verklaart misschien ook dat ze over veel zaken zo verschillend denken. Dus vind je dat je hulp nodig hebt van een dierenarts? Ga niet naar de man die de koeien van je buurman onder zijn hoede heeft, maar naar iemand met ervaring in duivensport. Een dierenarts die zelf (goed) speelt is helemaal een pre.

 

9 MILJOEN

 

Kreeg weer een mailtje van iemand die kritiek had op de verkoop v d Wouwer. Hij begreep niet dat ik daarover geen kritiek had. Want 9 miljoen euro, dat leek toch nergens op. Het was 9.551.200 euro (9 miljoen, vijf honderd een en vijftig duizend en twee honderd euro) zo liet ik hem weten.

 

‘Kijk je zo nauw en let jij zo op details’, reageerde hij. Ik dacht bij mezelf, ja hij heeft gelijk. Een verschil van ruim 550.000 euro? Gewoon een kniesoor die daar op let.

 

Maar alle gekheid op een stokje, mogelijk was dat ‘geringe verschil’ van 550.000 euro realistischer geweest als totaal opbrengst. Maar is het niet de markt die bepaalt? Zo was het vroeger en zo is het nog. Van de NPO kon je trouwens lezen dat ook de meeste liefhebbers negatief waren over dat vele geld in deze verkoop.     

 

 

Het winterverblijf van de duivinnen van Roger Buvens. Foto WdB

 

Zo kan het dus ook  (26-11)

BUVENS

 

Roger Buvens is een van de allergrootste kampioenen van Belgie. Een echte natuurmens en een beetje anders. Voer koopt hij als hij toevallig langs een voerhandel rijdt. Het merk is niet belangrijk als het maar goedkoop is. Maakt volgens hem allemaal niet uit.

 

In bijproducten gelooft hij nog minder dan ik en toch werd hij in 2013 Nationaal Kampioen Grote HaFo, in 2014 tweede en ook in 2015 tweede. Van heel België dus. Hij speelt alleen met duivinnen waarmee ik medelijden kreeg toen ik ze hartje winter zag zitten. In een volière, aan alle kanten open, dus niet het minste afgeschermd. Zelfs het dak niet. Die worden later onder gebracht op het hok van de jongen, trainen met de jongen en worden verduisterd met de jongen. Onderling paren? Hoe meer hoe liever, vindt Roger. Hij zegt dat hij met geluk aan die goede duiven kwam.

 

Zie je tegenwoordig steeds minder goede duiven met een afwijkende kleur (zwart, rood, schalie, kakelbont) veel van zijn beste duiven zijn zwart of bijna zwart.

 

 Miskend  (24-11)

Als men het over de snelheidsspecialisten heeft uit de regio Berlaar, Hallaar, Itegem e.o. vallen gewoonlijk de namen van Ceulemans, Heylen, de Lambrechtsen, Dockx, vd Brande, de Marissen, Leys, Cools, van Reeth en weet ik al niet meer, maar mogelijk 'de strafste' wordt nogal eens vergeten, ook door mij: Robin van Leuven!! 


« terug

Hier had uw banner kunnen staan!!!

Bonnenverkoop

Duivenvlucht

NPO Veenendaal

Duivenshop.nl

Corabia winter 2020

Algarve Great Derby

Derby Arona 2021

Algarve Golden Race

PDF-Reader
Om de pdf-documenten te lezen heeft u Adobe Reader nodig. Deze kunt u hier gratis downloaden.

Hokpresentaties
Links
IPC BV - Intern..

Pagina geladen in 0.009 seconden.