2021 IPC BV - International Pigeon Company

Locatie: IPC BV » Nieuwsberichten archief

Update 19 Augustus AS

23 augustus 2020 
 
Update 19 augustus
 

Ad Scharleackens.jpg

Of je jonge duiven ook te veel kan opleren? Daarvan ben ik overtuigd. Ken te veel liefhebbers die, in al hun goede wil, hun jongen 3 of 4 keer per week gingen lappen en dat vele weken lang om dan op de vluchten hopeloos te falen. Toegegeven, ze verloren er amper, maar daarvoor ‘reden’ ze niet. Het lijkt of ‘de schwung’,  de drang naar het thuishok verdwijnt door te veel te rijden. Je leert ze als het ware aan op cruise control te vliegen. ‘Rustig aan, we komen er wel. We zijn er altijd nog gekomen’.

 

EN ZONDER

 

Van dhr. P uit Almkerk hoorde ik dat hij zijn jongen helemaal nooit opleerde.  Hetzelfde zei dhr. Mortiz Duitsland. Ook Jos, die hier meer dan 30 jaar kwam letten leerde zijn jongen nooit op toen hij in Belgie nog vitesse speelde. Die mannen verloren wel jongen maar niet meer dan mannen die veel lapten. In Sint Job hoorde ik in september vaak dat liefhebbers piepjonge duiven ineens op Quievrain zetten (ongeveer 120 km) en tot hun verbazing verloren ze er geen. Dezelfde liefhebbers die in juni/juli jongen bij de vleet verloren. Christian v d Wetering lapt niet meer dan 2 keer.

 

Nu heb ik twee laatjes die ik als vliegduif kan vergeten als die niet wat ervaring op zouden doen. Met 2 duiven gaan rijden zou ik vroeger doen, maar die tijd is voorbij. Zonder ooit een mand gezien te hebben werden ze in de club ingemand voor een vlucht van ruim 70 km. Drie uur na lossing zat er een binnen, enkele uren later de andere. Natuurlijk zijn die met de andere mee gevlogen en het resultaat zou anders zijn geweest als geen van die duiven ervaring had, dus ooit was gelapt.  

 

VERENIGING 1939

‘Overal zitten goede’, maar natuurlijk is de ene vereniging sterker dan de andere. (Hmmm. Ik zou George Orwell kunnen zijn). Verschil in kwaliteit kan je zien aan de uitslagen, meer bepaald de dubbelingen. Zo is vereniging 1939 in ‘Brabant 2000’ bijzonder sterk op de kleine fond.

Neem dhr. Damen (Dorst). Die won van La Souterraine in de club 5 op 12, in de Afdeling 10 op 12. Voor D de Hoog (Oosterhout) was dat in de club 10 op 18, in de Afdeling 14/18. En zulk beeld is niet eenmalig. Wie van deze vlucht ook bijzonder goed speelden waren John Rockx Zegge met 10/14 en John van Dongen met 14/18.

 

KOOPMAN

Wat opvalt is dat je in België de naam Koopman zo weinig hoort. En wie, behalve Koen van Roy Asse, speelt daar met Koopmanduiven? In Zuid Nederland dachten ze vele jaren dat hun duiven superieur waren, denken die Belgen dat nog? Dan hebben ze het mis wat betreft Koopman. Als die geen steen goede duiven heeft zouden ze niet zo gewild zijn. Als het wat verder wordt hoort hij wat mij betreft tot de top vijf van West Europa.

 

Verleden week werd dat nog eens onderstreept in Zimbabwe. De One Loft Race ‘Victoria Falls’ lijkt door schandalen de ‘one million dollar race’ in Zuid Afrika ‘voorbij gestoken’. Er waren ruim 4.200 duiven ingeschreven, nu namen nog 859 duiven deel aan de eindvlucht van 545 km. En de winnaar was?  Koopman met Jellema en Hooymans op een verdienstelijke 4e en 8e plaats. De winnende Koopmanduif was ook 2e Super Asduif, die van Hooymans 4e.  ‘Niet moeilijk omdat die races een ‘onder onsje’ zijn van mega hokken met centen?’ Naar verluidt hadden Pipa en Ganus USA elk meer dan 100 duiven gezet. In de top van de klassementen kom je hun namen niet tegen.  Gerard werd 255.000 USD rijker.  Of dat hem heel veel zal doen? Hmm. Weet niet.

 

Weer Zuid Oost   (17 aug)

Een toevallige blik op de windwijzer gisteren toonde dat de wind pal Zuid Oost stond. Een richting dus waar duivenliefhebbers heel slechte herinneringen aan hebben. Nu was ik toch nieuwsgierig en ’s avonds keek ik hoe de Noyonvluchten verlopen waren. Dat varieerde van een prijsduur van anderhalf uur (Berlaar) tot bijna 3 uur voor jongen.  En dat voor een vluchtje van ruim 200 km voor zeer ervaren jongen. Allemaal toeval?

 

DE BRUYNE

 

Het lijkt echt dat gekleurde mensen veel atletischer zijn dan blanken. Op de tribunes zie je er amper, op het veld des te meer. Verleden week bij de Europa wedstrijd van Manchester City stonden op een gegeven moment twaalf donkere spelers op een helft.

 

‘Kijk eens’,  zei ik tegen mijn kleinzoontje ‘Allemaal bruine’.

 

‘Eentje niet’,  zei hij, “kijk maar eens goed!’ 

 

‘Wie is dan de niet bruine?’ vroeg ik..

 

‘De Bruyne,’ zei hij. Kevin De Bruiyne. 

 « terug

Hier had uw banner kunnen staan!!!

Bonnenverkoop

Duivenvlucht

NPO Veenendaal

Duivenshop.nl

Corabia winter 2020

Algarve Great Derby

Derby Arona 2021

Algarve Golden Race

PDF-Reader
Om de pdf-documenten te lezen heeft u Adobe Reader nodig. Deze kunt u hier gratis downloaden.

Hokpresentaties
Links
IPC BV - Intern..

Pagina geladen in 0.009 seconden.