2020 IPC BV - International Pigeon Company

Locatie: IPC BV » Nieuwsberichten archief

Oude duivenseizoen is klaar

19 augustus 2020 

 

17 AUG HET OUDE DUIVENSEIZOEN IS KLAAR

 

 

peter t.jpg 

 

Misschien zet ik er nog tien op de nalijn, maar dat ligt aan de rui. De nalijn is voor mij geen doel an sich en de oude duiven hebben zich al goed geweerd. Zoals het er nu uitziet 1e hok dagfond, 3e Asduif dagfond Brabant 2000, 2e hok midfond en 2e Asduif midfond Brabant 2000. Kortom, op alle fronten aan de top, daar doe je het immers ook voor.

 

Ik heb bij de oude duiven al geselecteerd. Vijf stuks verhuizen naar het kweekhok en zo’n tien mogen het volgend jaar nog een keertje gaan doen. Dit aantal wordt aangevuld met jaarlingen.

 

ZLU

Dan de ZLU, wat voor mij niet meer dan een hobby is. Deze duiven zijn vanaf het spenen niet eens uitgekrabd, er ligt gewoon Vloerdekkorrel op de vloer en klaar. Entingen hebben ze wel gehad, medicatie niet.

 

Hun tweede opdracht, Narbonne, verliep niet zo goed. Op zaterdag had ik wel 10 van de 14 duiven thuis waarvan er denk ik acht in de prijzen zitten. Zij hadden ook van Agen prijs en mogen daarom nog een jaartje blijven. De rest verdwijnt.

 

Op deze twee vluchten heb ik één ZLU-vaas binnen geharkt, die je schijnbaar krijgt als je top 25 nationaal speelt. Ook heb ik eenmaal de 1e in het inkorfcentrum behaald, dus ook daar missie geslaagd. Dat het overnachtspel echter niet mijn ding is of zal worden, staat ook vast.

 

JONGE DUIVEN

Nu dus de focus op de jonge duiven. Tot nu toe loopt het zoals het moet; van de vier vluchten 4x de 1e. Ze zijn gisteren gescheiden, dus nu moet de aansluiting beter en ligt de selectie op de loer. Duiven die niet luisteren gaan het veld ruimen. Op 5 september start de nalijn, misschien dat ik de in mijn ogen minste 20 jongen daarop zet.

 

In de afgelopen paar jaar heb ik enkele duiven aangeschaft van het beste wat er voor de dagfond was. Toch blijkt maar weer dat zij geen toegevoegde waarde hebben ten opzichte van mijn eigen oude Rocket en Witbuik lijn. Die twee lijnen hebben ook dit jaar weer het verschil gemaakt.

 

Ieder jaar moet je versterking zoeken, maar dat valt niet altijd mee. Als ik geen verbetering vaststel, worden de aangekochte duiven ook snel weer verwijderd.

 

 

16 AUG SUPER AFSLUITER

De 1e, 7e en 8e NPO La Souterraine is een mooie afsluiter van een bewogen oude duivenjaar.

 

De 1e NPO komt uit Young Witbuik (vader van Miss Goldnugget) x een volle zus van Olympic Millennium. De 7e NPO komt uit een zoon van Blue Rocket x Miss Goldnugget (moeder van Super Rossi) x Sun van Peter Colijn & Peter Fox. De 8e NPO is een topper met haar tweede teletekstvermelding en komt uit dezelfde vader als de 7e NPO. Haar moeder is Millennium (moeder van Olympic Millennium).

 

Jan won in Friesland de 4e NPO Châteaudun. De moeder is de nestligger van de moeder van mijn 1e NPO, dus een volle zus van Olympic Millennium uit Millennium. G.J. Beute won daar overigens de 1e NPO en is daarmee aan een topseizoen bezig.

 

Millennium heeft dus een groot aandeel in de vier teletekstwinnaars. Ze is moeder van de 8e NPO, halfzus van de vader van de 7e NPO en oma van de 1e NPO bij mij en de 4e NPO bij Jan.

 

Jan Hooymans won de 1e en 8e NPO Châteaudun in Afdeling 7, ook bij de wereldtopper in Kerkdriel krijgen alle duiven Championsmix, NPO-mix en Champions Mineralenmix.

 

JONGE DUIVEN

Bij de jonge duiven dus alweer de 1e in het samenspel en de 8e in Brabant 2000. Dit is een zoon van Dragon Rossi (Lichte Super Rossi x Dragon Star, beide driemaal teletekst). Deze doffer won al drie keer de 1e. Zijn moeder is Esmee, zij won vorig jaar teletekst van Vierzon en is een samenkweek tussen mij en Jouke Elzinga.

 

 

14 AUG DE NIEUWE START

 

Zaterdag beginnen we met een nieuwe start voor de jonge duiven. Ik hoop dat het bestuur van Brabant 2000 alsnog de moeite neemt om naar de vliegcommissie te luisteren, die korter bij de leden staat dan zij.

 

Waarom wordt de strijdbijl niet begraven, we zijn immers toch geen kleine kinderen? Elke keer kiezen voor de moeilijke weg, daar is niemand bij gebaat. Dit seizoen is al moeilijk genoeg. Iedereen heeft zijn spelmomenten gehad, gun de liefhebbers met jonge duiven nu ook hun spel.

 

De laatste vijf jaar is er bij de overnacht- of oude duiven op het vliegprogramma nagenoeg niets gewijzigd. Bij de jonge duiven daarentegen elke vlucht. Dat kan toch geen toeval zijn.

 

VERDER

De dagfondploeg zal La Souterraine aandoen. Ik probeer ze nog één keer goed te krijgen, we wachten af. De jaarduiven die naar Agen gingen, gaan naar Narbonne, 14 stuks. Zoals ik al aangaf ken ik ze niet, dus zullen ze getest moeten worden. Net als bij Agen zonder verwachtingen.

 


« terug

Hier had uw banner kunnen staan!!!

Bonnenverkoop

Duivenvlucht

NPO Veenendaal

Duivenshop.nl

Derby Arona

Duiven producten

Who Dares Wins

Derby Bursa 16

Corabia winter 2020

Algarve Great Derby

Derby Arona 2021

PDF-Reader
Om de pdf-documenten te lezen heeft u Adobe Reader nodig. Deze kunt u hier gratis downloaden.

Hokpresentaties
Links
IPC BV - Intern..

Pagina geladen in 0.009 seconden.