2021 IPC BV - International Pigeon Company

Locatie: IPC BV » Nieuwsberichten archief

Kramer Ouwehand

19 maart 2020 

Toppers van 2019 … van Fred Kramer en Cees Ouwehand op Perpignan

Kramer Ouwehand 1 

 In deze rubriek krijgt iedere bereidwillige marathonduivenliefhebber de gelegenheid hun topduif (ven) van 2019 voor te stellen. Heeft u een duif die een prijs 1:100 heeft gespeeld of meerdere 1:50 stuur mij gerust een mail.

 

Deze keer is de beurt aan de drie toppers van Fred Kramer en Cees Ouwehand op Perpignan. De mannen hadden op deze vlucht een grote ploeg van 27 duiven mee. 10 duiven behaalden prijs, waarvan 3 in de kop van de uitslag (14e, 16e en 40e tegen 4.283 duiven. Een mooi slot na een moeizaam jaar met veel lichamelijke ellende.

In de winter van 2018/2019 beginnen de voorbereidingen al op het seizoen van 2019. De duiven genieten nog volop van de rust en vrijheid, terwijl Fred en Cees al wel in voorbereiding zijn op het seizoen. Veel lezen en denken maar vooral jezelf de vraag stellen : “Wat moeten wij beter doen?” en “Waar hebben wij steekjes laten vallen vorig jaar?”. Cees gaat in 2019 met pensioen en er is meer tijd voor de duiven. Er worden grote plannen gemaakt voor het nieuwe seizoen. In 2018 is er een start gemaakt met het spelen van nestduivinnen en dat ging best goed, dus voor aankomend seizoen staat er uitbreiding gepland van dit hok. Toen nog niet wetende wat de heren te wachten zou staan… en dat het wel eens heel anders zou kunnen gaan lopen.

Begin februari 2019 slaat het noodlot toe, want zo mogen we het toch wel noemen of eigenlijk is het een dubbel noodlot, want hoe groot is die kans? Cees krijgt begin februari een zwaar hartinfarct en nog geen twee weken later wordt Fred getroffen door meerdere herseninfarcten. Voor beide mannen is het leven drastisch blijvend veranderd. Naast fanatieke duivenmaatjes zijn de mannen ook al 30 jaar zeer goede vrienden waarin lief en leed is gedeeld … Een onzekere periode breekt aan en alles staat even stil.

In die periode is er de grote steun en toeverlaat die de mannen direct te hulp schiet : Gerrit Neijzing. Fred en Cees begeleiden Gerrit op dat moment al een paar jaar en heeft hij ook prachtige jongen zitten uit het kweekhok. Gerrit besluit direct om het eigen seizoen op een iets lager pitje te zetten om Fred en Cees te hulp te schieten.

Als een konijn uit de hoge hoed staan de mannen toch weer aan de start van het seizoen 2019. Met drie man sterk worden de schouders eronder gezet om toch enkele ZLU vluchten te kunnen spelen. En zo geschiedde, met als een heel bijzonder slot van een nog bijzondere seizoen: Perpignan.

14e,16e,40e,166e,205e,339e Nationaal Perpignan ZLU tegen 4.287 duiven

En of de mannen iets bijzonders hebben gedaan in de voorbereiding op deze vlucht? De weduwnaars waren goed gemotiveerd, maar misschien waren de mannen dat zelf nog wel veel meer…

Kramer Ouwehand 2 

1e duif – 14e Nat. Perpignan, ‘de 483’ van 2017

De vader van de 14e Nat. Perpignan is een zoon Drogba van H. & E.J. Eijerkamp met toplijnen aan moederskant van Chris Hebberecht.

Moeder is gekocht op de bonnenverkoop van de Fondclub en komt rechtstreeks bij de Noord-Hollandse topper Dirk Pals vandaan.

Vloog eerder een 98e NPO Agen tegen 1.082 duiven als jaarling, waar hij werd gepasseerd door 19 hokgenoten.

Kramer Ouwehand 3 

2e duif – 16e Nat. Perpignan, ‘de 434’ van 2017

Deze topper komt rechtstreeks uit een hele mooie samenkweek met Jelle Jellema:

Vader is onze topper Joe Frazier, welke zelf een 2e,4e,4e, en 10e NPO speelde en 2e Asduif Marathon Europacup Dortmund werd. Inmiddels is Joe Frazier vader, grootvader en overgrootvader van vele kopduiven.

Moeder is een inteelt dochter Zwart Goud van Jelle Jellema.

Eerdere prestaties

22e NPO Agen tegen 1.082 duiven als jaarling

48e NPO Begerac tegen 949 duiven als jaarling

Kramer Ouwehand 4 

 

3e duif – 40e Nat. Perpignan, ‘de 471’ van 2017

Vader is Samba, welke o.a. een 2e,6e,7e,13e,20e,21e NPO speelde en werd in 2016 duifkampioen in Noord-Holland.

Moeder is Joe’s Romelia en komt uit een bijzondere samenkweek met Jelle Jellema: Joe Frazier x Romee.

Eerdere prestaties

12e NPO Agen tegen 1.082 duiven als jaarling

47e NPO Bergerac tegen 949 duiven als jaarling

Prachtig dat een jaar met veel ellende zo goed mag worden afgesloten. Hopelijk hebben jullie komend seizoen veel plezier van deze toppers!

 

 


« terug

Hier had uw banner kunnen staan!!!

Bonnenverkoop

Duivenvlucht

NPO Veenendaal

Duivenshop.nl

Corabia winter 2020

Algarve Great Derby

Derby Arona 2021

Algarve Golden Race

PDF-Reader
Om de pdf-documenten te lezen heeft u Adobe Reader nodig. Deze kunt u hier gratis downloaden.

Hokpresentaties
Links
IPC BV - Intern..

Pagina geladen in 0.009 seconden.