2020 IPC BV - International Pigeon Company

Locatie: IPC BV » Nieuwsberichten archief

Bart Koevoet, Leidschendam, wint Agen in sector 2

23 juli 2019 

Agen sector 2
In de westelijke sector waren 3.282 duiven mee. De duiven gingen los op vrijdag om half 12 in de ochtend. Aan het eind van zaterdagochtend om 11.19 uur viel de snelste duif bij Bart Koevoet uit Leidschendam op een afstand van 922 km. De winnende snelheid was 884 mpm. Net iets (1,5 mpm) snelller dan J. Krijger uit ’s-Gravenzande. Brons was dit keer voor de levende legende Piet van der Merwe uit Dordrecht. De top 10:
1. Bart Koevoet, Leidschendam
2. J.W.M. Krijger, ‘s-Gravenzande
3. Piet van der Merwe, Dordrecht
4. Gebr. Jacobs, Nes a/d Amstel
5. Mariska v.d. Made, Achthuizen
6. Jan Hommes en znn, Akersloot
7. J. van der Jagt, Zwartewaal
8. Piet van der Merwe, Dordrecht
9. Comb. Verweij-de Haan, Mijdrecht
10. Vertelman en znn, Bovenkarspel
De bekende Gebr. Jacobs hadden 6 duiven mee en 4 prijzen. Hun tweede duif behaalde de 35e prijs in sector 2. P. Zuurbier uit Heilo had 5 duiven mee en 4 prijzen. De eerste duif van hem zit op de 26e plaats. H.C. Grootenboer uit ’s-Gravenzande had 2 duiven mee en 100% prijs. Zij zitten op plaats 42 en 553.

De winnaar 
Bart Koevoet uit Leidschendam won nationaal Agen in sector 2. Hij is van beroep tuinder. Vroeger kwam hij door een schoolvriendje van de lagere school in aanraking met de duivensport. De eerste duif was een opvanger van John Rimmelzwaan. De Van Loon-duiven kwamen daar al snel bij.
Op het moment heeft Bart vier hokken. Een hok van 7 meter, een van 9 meter, een van 12 meter en een hooizolder omgebouwd tot hok.
De huidige stam bestaat uit duiven van Ben van der Meer, Gijs Lobee, Hans Knetsch en Arthur Jansen.

De winnende duif
De winnende duif is een rode doffer van 2015. Zijn naam is Radley. Hij is op Agen ingemand op eieren van 10 dagen. 
Vader en moeder van deze doffer wonnen zelf ook diverse prijzen op Agen, Cahors, Bergerac en Barcelona. In de vader zit eigen soort, Gijs Lobee en dat van Willem van der Velden. In de moeder zit soort van Willem van der Velden, Gijs Lobbe en Hans Knetsch.
De winnende duif won vorig een mooie prijs op de zware Barcelona. Hij weet dus goed wat goed presteren op zware vluchten is.

Het seizoen
Bart start het seizoen met 120 vliegers. Daarnaast heeft hij 50 kwekers. Half maart zijn de duiven gekoppeld. De winnende duif, Radley, heeft geen jongen groot gebracht. 
In het begin van het seizoen worden de duiven wekelijks ingespeeld op de vitesse/midfondvluchten.
De duiven krijgen voer van Mariman en De Patagoon. In het seizoen is dat de Vlieg-Kweekmengeling. Naast het gewone voer krijgen de duiven snoepzaad en pinda’s. Natuurlijk komt daar grit bij in de vorm van de inhoud van de allerlei-emmer.
De duiven worden geënt tegen paramixo en krijgen in het voorjaar een geelkuur. De duiven worden regelmatig gecontroleerd door dr. Van der Sluis. Als de duiven wat mankeren, worden ze gekuurd. Bart is niet van de natuurproducten. Hij heeft meer vertrouwen in de dierenarts en de medicijnen die hij eventueel voorschrijft.

De Beleving
Bart beleeft de duivensport met veel plezier. Wat zijn plezier de laatste jaren een beetje bederft, is de overlast van roofvogels. 
Zijn vriendin helpt hem af en toe met inkorven en hij heeft veel aan de samenwerking met andere liefhebbers: Arthur Jansen, Ben ten Tije en Ben van der Meer. Hij geniet het meest van het verzorgen van de duiven en de spanning rondom de vluchten. De saamhorigheid van de duivenmelkers en de daarbij behorende gezelligheid op de club is ook een pluspunt om postduiven te hebben voor Bart.

Tot Slot
Bart: ‘Het leuke op de dag van de vlucht was, dat ik al werd gefeliciteerd door iedereen, voordat ik zelf wist dat ik de 1e prijs had.’ Wat Bart graag anders zou zien in de duivensport dat er elke week maar maximaal één marathonvlucht zou zijn en dat de vluchten over een langere periode verspreid zouden zijn. Langer dan de 8 weken van nu. 
Bart, ik wil je bedanken voor de medewerking aan dit verhaal en je nogmaals feliciteren met je overwinning. Veel succes de komende weken !!!


 
Jaco van Nieuwamerongen 

« terug

Hier had uw banner kunnen staan!!!

Bonnenverkoop

Duivenvlucht

NPO Veenendaal

Duivenshop.nl

Derby Arona

Duiven producten

PDF-Reader
Om de pdf-documenten te lezen heeft u Adobe Reader nodig. Deze kunt u hier gratis downloaden.

Hokpresentaties
Links
IPC BV - Intern..

Pagina geladen in 0.010 seconden.